Degustacijos „Pasagėlės“ vyno rūsyje
Lietuva nebėra vyno kultūros provincija. Vis daugiau žmonių išmano kaip tinkamai rinktis ir mėgautis vynu bei šias žinias tobulina kasmet. Džiaugiamės, kad Anykščius Lietuvos vyno žemėlapyje galima žymėti ne vien kaip lietuviško vyno gamybos širdį. Norėdami neįpareigojančiai ar rimtai degustuoti, suprasti viso pasaulio šalių vyną nebeturite keliauti į Vilnių ar Kauną. Vyno pasaulio spalvas, kvapus, skonį ir istorijas atrasite apsilankę „Pasagėlės“ vyno rūsyje, greta Anykščių esančiuose Niūronyse.

„Pasagėlės“ vyno rūsys: senoviškas, modernus, vienintelis
Nors buvęs prienamas ne visiems, vynas jau senai gertas Lietuvos dvaruose ir salonuose. Jam skirtų rūsių iki šiol yra visuose Lietuvos kampeliuose. Tiesa, senovėje Lietuvoje statyti vyno rūsiai dabar retai gali būti atverti visuomenei, nes net neturėjo būti pritaikyti svečių lankymuisi. Šių laikų statybos rūsiai kitokie, juose ne tik sukuriama tinkama aplinka vynui, bet ir smagu būti… jei esate pakviestas, nes tokius sau privačiose rezidencijose statosi galintys tą leisti vyno žinovai.
„Pasagėlės“ vyno rūsyje verta apsilankyti, nes jame suderinti regis nesuderinami dalykai. Keletą metų kalvos šlaite triūsė meistrai, išsaugoję dabar retas žinias kaip dedant plytą prie plytos sukurti arkas, galinčias atlaikyti virš jų esantį storiausią grunto sluoksnį! Laiko patikrintos amžiaus senumo plytos bei lauko granitas darniai sugulė šalia ir mes tikime, kad tvirtai laikys ateinančių amžių išbandymus.
Skirtingai nuo senųjų dvarų „Pasagėlės“ rūsys parengtas surengti nemažas šventiškas užstales, o jam jaukumo suteikia net senojoje Europoje retai matomi aukšti skliautai. Kalvio darbo kaltiniai šviestuvai atrodo tarsi įskiepyti į plytas ir granitą.
Tai ypač patogi vieta pobūviams, nes vasaros karščių metu nesijausite blogai su šventiniais rūbais, nes būsite vėsinami sienų vėsos. Gilumoje esantis milžiniškas atviros liepsnos ugniakuras tiks ne vien rudens ar žiemos vakarams, bet ir patiekalams ruošti. Damoms nereikės ilgai ieškoti vietos, kur diskretiškai galima pasidažyti lūpas, o patiekalai bematant pasieks Jūsų stalą iš čia pat paslėptos virtuvės!
Mes pasistengėme sujungti viską, kas geriausia senuose ir moderniuose vynuo rūsiuose. Savo darbo neslepiame, o Jus kviečiame ateiti. Mūsų kamščiatraukiai jau paruošti, o taurės išblizgintos…

Vynas, vynas, vynas
Pobūvio metu ar kitu tinkamu laiku galite užsisakyti vyno degustaciją. „Pasagėlės“ vyno rūsio šeimininkė Laima Vasiliauskienė papasakos apie Anykščių krašte gaminamą vaisių vyną.
Degustacijos gali būti rengiamos grupėms nuo 10 lankytojų,ne sezono metu. Sezono metu nuo birželio 1 dienos iki spalio 1 dienos priimamos grupės nuo 20 iki 40 svečių. Pageidaujantiems vyno degustaciją galime derinti su maistu ir sudaryti jūsų pageidaujamą valgiaraštį.

Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacija

„Pasagėlės“ vyno rūsyje vaišinama čia pat pagamintais užkandžiais ir maistu. Pasiruošę priimti grupes lietuviško Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacijoms.
Iš anksto suderinus siūlome šias degustacijų programas:

Degustavimo programa I
Obuolių sulčių gėrimas
Kriaušių sidras/ karštas vynas
,,Voruta“. Obuolių vynas
,,Voruta“. Aronijų vynas
,,Voruta“. Juodųjų serbentų vynas
,,Voruta“. Vyšnių vynas
,,Voruta“. Braškių vynas
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje kepta duona, užkandis iš pomidorų su mozzarella ir žolelių užpilu, sviestas ir sūrio ąsorti – 15 eurų su PVM vienam svečiui

Degustavimo programa II
Obuolių sulčių gėrimas
Kriaušių sidras/ karštas vynas
,,Voruta“. Obuolių vynas
,,Voruta“. Aronijų vynas
,,Voruta“. Juodųjų serbentų vynas
,,Voruta“. Vyšnių vynas
,,Voruta“. Braškių vynas
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje kepta duona, užkandis iš pomidorų su mozzarella ir žolelių užpilu , kiaulienos sprandinės kepsnys marinuotas vyne, varškės kremo desertas – 25 eurų su PVM  vienam svečiui .

Degustavimo programa III
Kriaušių sidras/ karštas vynas
,,Voruta“. Obuolių vynas
,,Voruta“. Braškių desertinis vynas
,,Voruta“. Juodųjų serbentų desertinis vynas
,,Voruta“. Slyvų vynas
Degustacijos vedimas, užkandis prie vyno, vištienos kepsnys įdarytas špinatais ir sūriu, varškės kremo desertas – 30 eurų su PVM  vienam svečiui .