Degustacijos „Pasagėlės“ vyno rūsyje
Lietuva nebėra vyno kultūros provincija. Vis daugiau žmonių išmano kaip tinkamai rinktis ir mėgautis vynu bei šias žinias tobulina kasmet. Džiaugiamės, kad Anykščius Lietuvos vyno žemėlapyje galima žymėti ne vien kaip lietuviško vyno gamybos širdį. Norėdami neįpareigojančiai ar rimtai degustuoti, suprasti viso pasaulio šalių vyną nebeturite keliauti į Vilnių ar Kauną. Vyno pasaulio spalvas, kvapus, skonį ir istorijas atrasite apsilankę „Pasagėlės“ vyno rūsyje, greta Anykščių esančiuose Niūronyse.

„Pasagėlės“ vyno rūsys: senoviškas, modernus, vienintelis
Nors buvęs prienamas ne visiems, vynas jau senai gertas Lietuvos dvaruose ir salonuose. Jam skirtų rūsių iki šiol yra visuose Lietuvos kampeliuose. Tiesa, senovėje Lietuvoje statyti vyno rūsiai dabar retai gali būti atverti visuomenei, nes net neturėjo būti pritaikyti svečių lankymuisi. Šių laikų statybos rūsiai kitokie, juose ne tik sukuriama tinkama aplinka vynui, bet ir smagu būti… jei esate pakviestas, nes tokius sau privačiose rezidencijose statosi galintys tą leisti vyno žinovai.
„Pasagėlės“ vyno rūsyje verta apsilankyti, nes jame suderinti regis nesuderinami dalykai. Keletą metų kalvos šlaite triūsė meistrai, išsaugoję dabar retas žinias kaip dedant plytą prie plytos sukurti arkas, galinčias atlaikyti virš jų esantį storiausią grunto sluoksnį! Laiko patikrintos amžiaus senumo plytos bei lauko granitas darniai sugulė šalia ir mes tikime, kad tvirtai laikys ateinančių amžių išbandymus.
Skirtingai nuo senųjų dvarų, „Pasagėlės“ rūsys parengtas surengti nemažas šventiškas užstales, o jam jaukumo suteikia net senojoje Europoje retai matomi aukšti skliautai. Kalvio darbo kaltiniai šviestuvai atrodo tarsi įskiepyti į plytas ir granitą.
Tai ypač patogi vieta pobūviams, nes vasaros karščių metu nesijausite blogai su šventiniais rūbais, nes būsite vėsinami sienų vėsos. Gilumoje esantis milžiniškas atviros liepsnos ugniakuras tiks ne vien rudens ar žiemos vakarams, bet ir patiekalams ruošti. Damoms nereikės ilgai ieškoti vietos, kur diskretiškai galima pasidažyti lūpas, o patiekalai bematant pasieks Jūsų stalą iš čia pat paslėptos virtuvės!
Mes pasistengėme sujungti viską kas geriausio senuose ir moderniuose vynuo rūsiuose. Savo darbo neslepiame, o Jus kviečiame ateiti. Mūsų kamščiatraukiai jau paruošti, o taurės išblizgintos…

Vynas, vynas, vynas
Pobūvio metu ar kitu tinkamu laiku galite užsisakyti vyno degustaciją. „Pasagėlės“ vyno rūsio šeimininkė Laima Vasiliauskienė papasakos apie Anykščių krašte gaminamą vaisių vyną. Kitų kraštų vyno pramoginės degustacijos vedėjas – Gintautas Jašinskas, turintis 20 metų patirtį.
Degustacijos gali būti rengiamos grupėms nuo 10 lankytojų, optimaliausias sąlygas galime pasiūlyti 20 – 30 svečių grupėms. Pageidaujantiems vyno degustaciją galime derinti su tradicijų ar lietuviškų patiekalų, kulinarinio paveldo programomis,ar sudaryti jūsų pageidaujamą valgiaraštį.

Degustacijos pravedimo kaina(atsižvelgiant į grupės dydį): 4,35€-7,25€
Iš anksto suderinus degustacijai pravesti gali būti atvežtos garsiausio specializuotų taurių gamintojo Riedel taurės.
Degustacijos pravedimo data turi būti derinama iš anksto

Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacija

„Pasagėlės“ vyno rūsyje vaišinama čia pat pagamintais užkandžiais ir maistu. Pasiruošę priimti grupes lietuviško Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacijoms.
Išanksto suderinus galima laisvai rinktis prie degustacijos derinamus patiekalus. Jūsų patogumui siūlome porą pavyzdinių bazinių degustavimo programų

Degustavimo programa I
Voruta juodųjų serbentų
Voruta aronijų
Voruta obuolių
Voruta vyšnių
Voruta įvairių uogų
Vaisių ir uogų vyno gėrimas „Vasaros punšas“  arba  „Žiemos vynas“
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje keptos duonos, užkandis iš pomidorų su lietuvišku baltuoju sūriu ir žolelių užpilu – 12 eurų su PVM vienam svečiui

Degustavimo programa II
Voruta juodųjų serbentų
Voruta aronijų
Voruta obuolių
Voruta vyšnių
Voruta įvairių uogų
Vaisių ir uogų vyno gėrimas „Vasaros punšas“  arba „Žiemos vynas“
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje keptos duonos, užkandis iš pomidorų su lietuvišku baltuoju sūriu ir žolelių užpilu , kiaulienos sprandinės kepsnys, varškės kremo desertas – 21 eurų su PVM  vienam svečiui .

2015 metų  Naujiena!

Lietuviškų vynų degustacija

Vyndario Gintaro Sino vynai

Degustavimo programa I
1. Raudonas-841 uogų sausas vynas
2. Rožinis 421 vaisių-uogų sausas vynas.
3. Aviečių pusiau saldus vynas
4. J.serbentų pusiau saldus vynas
5. Obuolių ledo vynas
Degustacijos vedimas, „Pasagėlėje“ kepta duonelė,užkandis iš pomidorų ir sūrio su žolelių užpilu. Programos trukmė 1val.-1,5val., kaina vienam svečiui 19 eurų su PVM.

Degustavimo programa II
1. Raudonas-841 uogų sausas vynas
2. Rožinis 421 vaisių-uogų sausas vynas.
3. Aviečių pusiau saldus vynas
4. J.serbentų pusiau saldus vynas
5. Obuolių ledo vynas
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje keptos duonos, užkandis iš pomidorų su lietuvišku baltuoju sūriu ir žolelių užpilu , kiaulienos sprandinės kepsnys, varškės kremo desertas – 28 eurų su PVM  vienam svečiui .