Autentiškuose Pasagėlės amatų klėtyje bei vyno rūsyje išbandykite prasmingas pramogas mažoms ir vidutinio dydžio svečių grupėms. Jos skirtos ne vien atvykusiems iš užsienio. Susipažinimas su tradicijomis ir pamirštais skoniais nustebins net ir Lietuvą bei Aukštaitiją gerai pažįstančius lietuvius.

Patyrę renginių vedėjai bei virtuvės meistrai jums ne tik papasakos, bet ir leis patirti nepaprastą jausmą tik jūsų grupei skirtoje erdvėje

Lietuvos gastronominio paveldo pažinimas

Mėsos ruošimas – tikro vyro pareiga!
Vyrai, leiskite savo moterims pailsėti ir čiupkite peilius! Laikas ruošti mėsą. Kartu su mumis išmoksit ją gaminti ne vien senoviniu būdu. Išmokysim paruošt kiaulieną, jautieną, žvėrieną, ėrieną. Marinuosim, rūkysim, kepsime ant žarijų ir krosnyje.
Šis vakaras – puiki proga įmonės vakarėliui!Galėsite rungtis komandose ir kirsti iki soties.
Galime priimti iki 40 svečių.
Trukmė apie 1-2 valandas.
Мясные блюда кулинарное наследие (17 eur на персону с рассказом/представлением блюд, около 1-1,5 час., не менее чем 20 человек)
Culinary heritage meat dishes (17 eur per person, with narration, programme duration 1-1,5hour. Minimum 20 person)

Bulvių valgių ruošimas
Pasirinkę šią programą sočiai papietausite ir atrasite tikrą bulvinių patiekalų įvairovę. Išmoksite gardinti bulves tradicinėmis, bet nepelnytai pamirštomis žolelėmis. Pavakarieniausite ir sužinosite įdomių dalykų apie aukštaičių valgymo tradicijas. Jūsų vakaro maistas bus gaminamas iš mūsų apylinkių žmonių užaugintų produktų.
Galime priimti iki 40 svečių.
Trukmė apie 1-1,5 val.
Картофельные блюда кулинарное наследие ( 15 eur на персону с рассказом/с представлением блюд)
Culinary heritage potato dishes (15 eur per person, with narration, programme duration 1-1,5hour. Minimum 20 person)

Sūris senovėje ir dabar
Sužinokite sūrio kelią iki mūsų stalo!Išbandysite visus sūrio gaminimo žingsnius nuo šviežio pieno iki sūrio slėgimo ir pateikimo ant stalo. Darbą „pagardinsime“ įdomiu pasakojimu apie mūsų senolių sūrio gaminimo papročius.
Pasivaišinsite įvairiais šviežiais pieno produktais, sūriu klausydami lietuvių liaudies muziką.
Galime priimti iki 40 svečių.
Trukmė apie 1-1,5 val.
Кулинарная программа наследия „путь сыра“ (коровье молоко )( 15 eur на персону с рассказом/с представлением блюд)
Culinary Heritage program „Cheese path“( cow’s milk) (15 eur per person, with narration, programme duration 1-1,5hour. Minimum 20 person)

Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacija

„Pasagėlės“ vyno rūsyje vaišinama čia pat pagamintais užkandžiais ir maistu. Pasiruošę priimti grupes lietuviško Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacijoms.
Išanksto suderinus galima laisvai rinktis prie degustacijos derinamus patiekalus. Jūsų patogumui siūlome porą pavyzdinių bazinių degustavimo programų

Degustavimo programa I
Voruta juodųjų serbentų
Voruta aronijų
Voruta obuolių
Voruta vyšnių
Voruta įvairių uogų
Vaisių ir uogų vyno gėrimas „Vasaros punšas“  arba  „Žiemos vynas“
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje keptos duonos, užkandis iš pomidorų su lietuvišku baltuoju sūriu ir žolelių užpilu – 12 eurų su PVM vienam svečiui

Degustavimo programa II
Voruta juodųjų serbentų
Voruta aronijų
Voruta obuolių
Voruta vyšnių
Voruta įvairių uogų
Vaisių ir uogų vyno gėrimas „Vasaros punšas“  arba „Žiemos vynas“
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje keptos duonos, užkandis iš pomidorų su lietuvišku baltuoju sūriu ir žolelių užpilu , kiaulienos sprandinės kepsnys, varškės kremo desertas – 21 eurų su PVM  vienam svečiui .

2015 metų  Naujiena!

Lietuviškų vynų degustacija

Vyndario Gintaro Sino vynai

Degustavimo programa I
1. Raudonas-841 uogų sausas vynas
2. Rožinis 421 vaisių-uogų sausas vynas.
3. Aviečių pusiau saldus vynas
4. J.serbentų pusiau saldus vynas
5. Obuolių ledo vynas
Degustacijos vedimas, „Pasagėlėje“ kepta duonelė,užkandis iš pomidorų ir sūrio su žolelių užpilu. Programos trukmė 1val.-1,5val., kaina vienam svečiui 19 eurų su PVM.

Degustavimo programa II
1. Raudonas-841 uogų sausas vynas
2. Rožinis 421 vaisių-uogų sausas vynas.
3. Aviečių pusiau saldus vynas
4. J.serbentų pusiau saldus vynas
5. Obuolių ledo vynas
Degustacijos vedimas, „Pasagėlės“ klėtyje keptos duonos, užkandis iš pomidorų su lietuvišku baltuoju sūriu ir žolelių užpilu , kiaulienos sprandinės kepsnys, varškės kremo desertas – 28 eurų su PVM  vienam svečiui .